Å va vi spöa dom sen!

7-0 blev det mot Weimer och Mr. Hedberg noterades för inte mindre än 4 mål! :) Vårsäsongen kunde knappast slutat bättre... I går kväll kl. 20.00 var min semester slut och man klev in på mejeriet igen. Lite trökit å missa EM-finalen men med 7-0-segern i ryggen så gick det helt ok att börja jobba. Nu längtar man bara till lördagens sommarfest på Vallen! Verkar som om det kommer komma fler folk än på många år så det blir nog hur kul som helst!

På onsdag är det arbetsdag på Vallen. A-planen ska fixas till så den blir ännu finare än den redan är inför hösten. Jag lovade ju bilder från dansbanebygget och dom kommer. Har bara inte fått tummen ur än och här från jobbet kan jag inte ladda upp dom.

I lördags såg jag å Fox den gamla Hamilton-filmen "Vendetta". Och vi hittade en rolig looalike :) Är inte Stefan Sauk modell 1995 jäkligt lik Jonas Svensson idag? Bedöm själva :)

Stefan Sauk?               Jonas?
    



Nu ska jag gå och kolla till Bregottmaskinen här. Och kolla till vårt sommarbarn här på avdelningen oxå... Micke.

God morgon gott folk...

Shit va gött å sova uuut... Nu gäller bara vatten, pasta å LADDA inför mathcen klockan 17! Ska bli jäkligt sköj å få spöa Weimer idag!

Heldag på Vallen...

... blev det idag. Kom hem nu och har varit där sen 9.15. Dansbanan ligger numer på plats och scenen ifrån vilken grymme "DJ Putte" kommer spela är i stort sett klar den oxå. Återstår lite småfix som sparades till senare i veckan.
Damerna mötte Vartofta hemma idag och vann med imponerande 8-0. Man sticker la inte ut hakan så där gôrlångt om man tippar de grön/vita systrarna som seriesegrare i höst!

Lägger upp ett par bilder från dansgolvbygget senare. Just nu måste jag få viiila... *gäsp

Pömsig...

Gick upp mycke tidigare än vanligt på semestern idag... 08:30!!! Ja, hör och häpnas :P ... Sov i Skövde och på förmiddagen blev det en runda i den sta'n för Mill skulle köpa presenter till sina kusiner i Gbg som dels fyller år och nån annan hade konfirmation :). Hann med en hääärlig kycklingmacka oxå :P .

Ikväll tränade vi lite tidigare (17:30) så vi hann å åka upp på berget å se iaf. andra halvlek av Trolmen - Jula. Trolmen var överaskande bra och vann med 4-0! Så om vi i K-VIF bara gör vårt nu och vinner mot Weimer på söndag så går vi till sommarvila i delad serieledning. Eller delad å delad, Trolmen leder i så fall på målskillnad. Men vi ska vinna först oxå...
Fredagskvällen avslutades som sig bör på "Vickan" med en "deg" och en kall... 

Peter Dahlin klarade lätt-MC uppkörningen idag, eller om det var igår... Men han har väl inte lärt sig å hitta till alla kommunens hörn än riktigt... TILL Trolmen körde hann efter våran bil men hem tog han mod till sej och skulle köra "själv". Jojo, det gick la bra... Han kom bara 15 minuter efter oss andra till "Vickan" efter den lilla netta omvägen via Gössäter (hann fick ett ryck och svängde vänster vid Högebo den lille gossen :) ) .

Vår väg i rött, Peters genväg i blått...



Imorn ringer klockan 08:30 igen för kl. 9 ska vi vara på Vallen å sätta upp dansbanan inför Sommarfesten den 5:e Juli. Det blir la ett j-vla grävande, skrapande, klurande, byggande som vanligt innan allt är på plats :) .Glöm inte sprida ut att sista dan å köpa förköp till festen är nu på söndag! ALLA SKA DIT!

Jahap, för ovanligetens skull finns ingen Räv att väcka i soffan idag så det är la bara å knäppa av skärmen å bege sig mot "snarkebingen" :) ...  Natti natti


  Åsså vädret :)



 

Vi hänger med...

... i toppen av tebellen efter 3 nya poäng idag! 4-0 mot Moholm (läs mer på http://www.k-vif.com/ såklart) blev det. Jag fick äran att göra mål oxå vilket inte händer varje match, och ännu mer sällan att Richard gör mål vilket han lyckades med idag, kul! Extra sköj eftersom Mill såg mej spela för första gången idag (väntar fortfarande på syrrans första) och ett par jobbarkompisar var oxå där. Efter matchen blev det kebeb, en öl och fotboll på "Vickan". Efter det så har jag å Fred (Fox orkade inte idag eftersom han går upp halv 4 på morgonen!) kollat på "The Bank Job". En helt ok film som oxå får en 4:a :) .

"
Vid ett bankrån kommer Terry och hans gäng ovetandes över lite mer än pengar och juveler, och plötsligt är de indragna i ett dödligt spel som sträcker sig ända från den kriminella undre världen till den brittiska kungafamiljen...
"







Jag hann INTE läsa ut boken igår innan jag somnade och ärligt talat tror jag att de typ 10 sidor som är kvar kommer bli för mkt idag oxå. Kanske borde pröva att läsa INNAN man börjar bli gôratrött nån gång... 

Och så lite väder....   Håll till godo :)





God natt gott folk :)

Dagens i-landsproblem...

facebook.com funkar inte!! Står bara "sidan kan inte visas".. :(  Jaja, man får la bita ihop ;)
Nu står pastan på spisen och jag känner mej jäkligt laddad för matchen ikväll! Sköj att Mill ska se oss spela för första gången oxå :) .

Var inne hos syrran på Färg & Fantasi och snek till mej en kopp kaffe och lite kakor förrut :) . Tack tack.. :P ... Hoppas hon oxå kommer till Vallen å kollar sen! Undrar om hon har sett EN ENDA seniormatch med mej??

Åter till köket... bye


Bra rulle...

Jag, Fred å Fox har precis kollat på "21". Riktigt bra film om ett gäng som "räknar kort" i black jack. Den rekomenderas och får betyget 4 av 5 kvifmärken av mej :) .


"
Filmen är baserad på en sann historia om sex studenter från MIT som startar en blackjackklubb med en eccentrisk ledare.

Klubben utvecklas från ett korträkningsexperiment på universitetet till en hel grupp med kortspelsexperter och ett system för att satsa högt och vinna stort.

De åker sedan till Las Vegas för att vinna över tre miljoner dollar. Deras framgångar tar dem dock även till Las Vegas undre värld som inte ser på blida ögon på de som försöker lura sina casinon på pengar.

"








Damerna vann sin match med 2-1 förrut och leder nu div. 4 med 7 poäng! Brabra! Nu ska jag klunka i mej lite en halvliter vatten och gå å lägga mej. Imorn äre match hemma mot Moholm och jag e riktig spelsugen! Ska bli sköj att vinna igen!! :)
Jag hinner kanske läsa ut boken "El Choco" oxå innan jag somnar. Den är bra men jag läser så j-vla långsamt (plus att jag blir trött å somnar efter ett par sidor) att jag har hållt på med den i flera månader nu. Men nu ere bara några asidor kvar! :)  Hmm... vicken bok ska man ägna nån minut om dagen åt efter den tro?
God natt..... *gäsp....   Zzzzz

Vicken midsommar!

SÅ j-vla kul hade vi! Har nog aldrig skrattat så mkt på tre dagar nån gång :) . Hoppas ni har facebook för då kan ni se en massa bilder som jag lagt ut från helgen. Lägger in några här oxå...



Campingens bästa midsommarbord...


Trot om ni vill men instruktionsboken till den här förbandslådan från 1974 va hur rolig som helst!! :D


Tog en båttaxi till smögenbryggan och åt goooda baguetter



Anna o Ida innan hemfärd. I bakgrunden syns världens bästa Cabby Nova '73




Som sagt, massa mer bilder finns på "fejset"...

Det blev fest och utgång torsdag, fredag och lördag och på dagarna var det tjöt, kortspel, mat och dryck som gällde...

När jag kom hem i söndags va Mill här å väntade! Vi hade ju inte setts på mer än två veckor så det var efterlängtat :) .
Idag har vi vart i Ldkp och fikat med Agge. Snart ska Mill spela match borta mot Lidköping men jag ska ner till "Vallen" och se vårat damlag utöka sin serieledning. Dom möter Vinninga som ligger tvåa i tabellen...


Nee,, nu örker ja inte skriva mer. Ska koka en köpp kaffe istället. So long... .:)

Snart midsommar...

Nu ere snart midsommar och vi (Jag, Fred, Räven, Norre med flera...) planerar att avresan mot Kungshamn ska ske runt 10-snåret på torsdag förmidda'. Jag å Fred har kollat till husvagnen idag och impregnerat förtältet så att det ska hålla regnet ute lite bättre än det gjorde ifjol. Vi har även dammsugit vagnen och alla dynor eftersom små små avföringsrester av någon liten vintergäst, som tydligen uppehållit sig i vagnen under vintern, fanns lite här och var. En flaska Gin anno tidigt 2000-tal påträffades oxå, denna kasserades dock tillsammans med en halv kortlek som var utspridd i hela vagnen. Rester från "Kasta kort-kriget" från ifjol... Dessutom tätade vi (förhoppningsvis) en mindre springa strax över det fönster under vilket jag ska sova.

Fred suger...                                                                                 
   

I bakgrunden syns det härliga egipaget...


Nyimpregnerat förtält och rena dynor...




I eftermiddag har jag vart hos syrran o Jonas i Blomberg. Hon var barnvakt åt nydöpta Meja idag och den lilla såg ut att trivas ute i lantluften :)  Senare kom Magnus, Sara o Casper oxå... Casper blev helt salig när han fick åka med Pontus på fyrhjulingen! :)

Meja


Casper




Nu kom Hampus hit med pizza... luktar gött men jag ska värma lite makaroner å körv sen igår istället :(  Jaja... det lär la gå ner som allt annat... :)

Gäsp...

Det blev en riktigt bra lördagskväll på Stadt tillslut även om Sverige förlorade. Efter 5 timmars sömn var det dags för barndop i dag. Jag mådde förvånansvärt bra trots allt och dopet var så fint så... :)  I eftermiddags åkte Jag o Räven å kollade på Råda - Corner. Det såg ut som Cornerspelarna hade festat rätt så hårt igår för Råda var helt överlägsna och vann med 7-1! Snyggaste målet gjorde dock Corner genom en klockren bicykleta. På vägen hem blev det "Donkan"...

"Bica" :P




Tycker synd om Tjeckien som åkte ur EM ikväll efter tre mål av Turkiet sista kvarten.


Målen från Turket - Tjeckien



Jag pratade med Mill förut oxå. Tycker lite synd om henne faktiskt... Förlust för Sverige, kalla nätter, regn, lera, fulla folk på campingen dygnet runt... Hoppas verkligen dom får bättre väder snart asså, för då kan man nog ha det ganska bra där nere...

Campingen i Innsbruck där typ 3000 svenska fans bor
 


Inatt gör Lunkan första passet som sommarjobbare hos "oss" på Arla. Hoppas han sköter sig nu pojken så jag å Fred slipper skämmas förn! Det är ju ändå vi som tipsat Arla om hans enorma potential inom den ädla mejerikonsten...


Det är alltså den här mannen som ska förpacka er bregott i sommar... ;)







Nej men gå å lägg mej nurå!!!

Va gla' en kan bli!

Nu ska jag gå till "snarkebingen" sova gott med en ny seger under kudden! Det blev en hääärlig 1-0 seger i bortaderbyt mot Hällekis. Dalen avgjorde med typ 7 minuter kvar å jag blev så j-vla gla' när jag såg bollen gå in!! Det blev en sån där "TV-pucken"-hög med alla kviffare. GÖTT!!

En s.k. TV-puckhög



Innan matchen var jag inne i Skara på studenternas utspring. Sjukt längesen man var där själv (ja i Skara har jag ju aldrig sprungit ut men ni fattar la va?) men man kommer ihåg hur j-vla skoj det var de där sista dagarna! Hängde på Lunkan, Wallan, Malin, Anna och Sandra några dryckesflaskor som säkert är urdruckna så här dags... :)
Jag å Fredde hann med en lunch på Canton och glass från "Lejonet & Björnen" (dom har en jäkligt god sort som heter Äpplepaj) innan vi kollade på kortegen med alla traktor/lastbilsflak.

Gott-gotti-gott-gott



Imorn blir en sköj dag. Först lite frukostfika och sen kolla på Sils damer mot Nittorp. Sen tar vi bussen till Lisch vid 15.45 och laddar upp inför Spanien-matchen!! Ska bli riktigt sköj å se på matchen ihop med massa goa kviffare (plus några hundra andra svenska supportrar oxå för den delen). Sen blire förhoppningsvis segerfest på Delicious...

Jahap,,, då va det la dags för fredagsproceduren... Väcka och skicka hem Räven som på sedvanligt sätt har ockuperat och somnat i soffan.. :)

Hampus trött...

Sevensleeper

Shit va jag sov länge idag då :S ...  Undrar om man inte ska åka in till Sta'n idag. Ska kika på doppresent till lilla kusinbarnet Meja som döps på söndag. Får nog ringa Fred o Ratko å höra om de vill åke mä.

Tycker synd om värdnationen Schweiz igår :( . Turkiet avgjorde på övertid och nu är Schweiz utslagna. Synd för det är alltoid kul när värdnationerna går långt. Då blire ju liksom mer fotbollsfeber i landet va.

Vi hade en riktigt kul träning igår förresten :) . Sen blegade jag o Fred på den första Narnia-filmen. Lite barnfilm men trailern till film nummer två ser ju rätt bra ut så vi tänkte att vi måste se första oxå iaf.
Ikväll blir det till att kolla fotboll. Kroatien-Tyskland kl. 18 kan bli en riktigt bra match.    So long....


Lika som bär?

Hemma från träning och kollar Schweiz - Turkiet. Jag har hittat en "lika som bär" tror jag bestämt! Schweiz förbundskapten och skådespelaren från serien "Tredje kltet från solen". Bedöm själva...

Jakob Kuhn, förbundskapten                  John Lithgow, skådespelare

Jihaa!

Satiken va gött ellej! Såg Sverige vinna i hop med hundratals andra fans på Delicious. Så j-vla sköj! När Hansson gjorde 2-0 flög stolarna hej vilt... :) Lite skillnad på stämning mot att sitta hemma i söfa... På lördag är vi där igen! 


Lite klipp från matchen kommer här:

Zlatans 1-0 mål



Hanssons 2-0 mål



Intervju med Zlatan efter matchen

3 poäng å målskytt! :)

Äntligen!... fick man göra mål igen efter en drös matcher av "torka". Viktigast av allt var förstås att vi slog Lerdala med 3-2. Lill-Dalen gjorde de två andra målen.
Blev väckt av Maria idag som ville... oj vänta.. haha Nu ringde Lunkan å ville komma upp på lite efterfest efter deras Stundentfest i Skara. Så nu sitter han här i söffa pöjken! :P
Vart var jag... jo... Maria ringde å ville att jag skulle åka med henne, Agge å Mickan till Björkullasand. Visst visst, vi åkte dit och där slöt även Sofie med familj upp.

       


Kl. 16 var det hemfärd och inlastning av pasta på "Vickan" innan matchdags. Nu ska jag joina Lunkan i soffan å kolla lite EM-repris. Ha' det! Natti...


Nice helg!

Första helgen på semester kunde vart sämre... Har spenderat mesta tiden på sjön och i solen. I lördags var det båtutflykt med "gamla Hällekis-gänget" som gällde. Kjell har nyss fyllt 25 och bjöd på god mat och goda öl :) . Låg och stekte i solen, tjötade skit, spelade "extreme-kubb" och drack ett par öl på klipporna i typ 7 timmar innan! Asgött! Väl hemma fick jag tvinga mej att hålla mej vaken å se andra halvlek av Portugal - Turkiet... Sen stensomna jag i soffan...
Gustav, Kjell, Matte, Fredrik o Clara        Fredrik å Kjell badade iaf...
Matte i deras nyinköpta bööt.        Tomas, Matte, Micke å Kjell
Clara, Åslund med tjej, Gustav o Fredde        På väg hem...
Farbror Gustav :)         Kjell posar...


Söndagen har spenderats hos Syster med familj på en liten ö utanför deras place vid Blomberg. Lite blåsigt idag men jäkligt gött ändå! Mat och fika fick man oxå serverat, lyx :)  På kvällen har vi kollat fotboll hos Richard tills han skulle dra till jobbet så andra halvlek fick vi se hos mej (Tyskland imponerade!). Efter matchen ringde de från jobbet å va sugna på glass. Snäll som man är ryckte jag ut och levererade två Lion-strutar och en Snickers-glass :) .  På väg ut från jobbet såg jag igelkott pinna förbi. Jag slet upp mobben och fick detta solklara bildbevis...

Fin va? :P


Nu i natt har jag suttit å försökt att komma ikapp med diverse statistik o sånt på k-vif.com...  Och nu bloggat lite såklart :)    Shit va klockan rävar iväg! Nepp,, nu blire sängen,, match imorn ju!  Bye...

"Sockar", "flåsor" och "ushifråt"

Då var man hemma efter en halv vecka i Stockholm. Det blev examensfirande, matfestival, shopping, sol i massor och en riktigt usel film. Vid besöket hos Anna å Richard i deras superfina nya lya fick jag lära mej att i Sthlm säger man INTE sockar och flåsor utan bara strumpor och blåsor (så undvik dessa ord ni som inte vill bli stämplade västgötar vid erat nästa besök i huvudstaden).
På tisdagskvälen var jag, morsan och Helena och såg den nya Indiana Jones. SÅ JÄVLA KASS!! Hela filmen gick ut på att under 200 minuter försöka klämma in så många "nära-att-dö"-situationer som möjligt. USHIFRÅT... Se den bara inte!
I onsdags hann vi med ett besök hos morfars gamla bror Nisse. En riktigt kul gammal man är det! :)

Nationaldagen bl.a. i Kungsträdgården innan vi styrde hemmåt mot grillning i "min" trädgård här nedanför. Agge, Maria, Fred, Hampus och jag hann knappt sätta oss innan en Securitas bil rullade fram... Någon trevlig granne hade ringt och sagt att några ungdomar som inte hade något här att göra hade ockuperat utemöblerna... Vakten var dock trevlig och efter ett samtal till vicevärden var det bara att hugga in på grillspetten...

Ett lite haffsigt inlägg i bloggen men jag är jäkligt trött och mådte tillbka till sängen om jag ska orka med träningen imorn kl. 10.00.....  bye

Framme i Hufvudstaden

Då var det incheckat och klart i Bandhagen. "Käringera" diskuterar klädval inför morgondagens examen men jag har underlättat det för mej genom att bara ha med mej ett alternativ :)  Snart sängdags här och jag bävar för att jag inte kommer kunna somna med tanke på att man är van vid att gå och lägga sej den tid då typ klockan kommer ringa imorn bitti :S  Jag har blivit placerad i soffan här så det blir väl till att läsa text-tv tills man slocknar...

God natt...

5-1 i räva...

...blev det mot Jula BK :( . Lite för stora siffror för att spegla matchbilden men det handlar ju om att göra mål och det var det som skillde idag. De satte sina chanser och och inte vi våra... Vi har fortfarande bra häng på toppen av tabellen men nu gäller det att vinna de tre sista matcherna innan serien vänder!

Jahap, då återstår bara två timmars jobb innan man inleder sin 3 och en halv veckor långa semester! Tajmingen känns hyfsad med tanke på väder och fotbolls-EM :) . Om nu så här bra väder KAN hålla i sej så länge? Men i händelse av att vädergudarna sviker mej så har jag  ju alltid TV-soffan och EM kvar att trösta sej med. Mill får jag klara mej utan under hela EM, vilket hon ju har lyxen att se på plats! Jag kommer nog se så många matcher som möjligt så länge det inte krockar med egen fotboll. Lite synd är det att det är TV4 som har rättigheter till alla matcher. SVT med Lindeborg/Strömberg i spetsen skulle göra det klart bättre. Eller ännu bättre Canal+ (helst förstärkta med sveriges bästa expertkommentator Glenn Strömberg) som har dom överlägset bästa fotbollssändningarna.

Nej, plikten kallar...  So long


Ujuj... sicken helg

Har ju f-n inte HUNNIT blogga på ett par dar! Ja, jag vet att endel skrattar åt världens störste tidsoptimist nu men det är sant :) . I lördags var det ju klassfotboll och sen träning och väl hemma igen var man ju tvungen att njuta lite också :P . Det blev mat och ett par kalla på Asia Corner med Agge, Maria, Malla å Lotta. Räven och Dubben ;) kom oxå dit. Sen gick vi vidare till Parkgatan där det inmundigades lite vin och jag å Maria gav Agge å Hampus en lektion i den ädla Kubb-konsten :) . På väg hem vid 23.30-tiden blev det ett pitstop på "Vickan" där kebabtallrikar medtogs till Linnégatan. Stensomnade efter maten och kl. 8 ringde klockan, dags för ännu en dag i sekretariatet på klassfotbollen.
Helgen på Vallen flöt klockrent i år och ibland kändes det rätt så gött att ha "inomhustjänst" istället för under den stekande solen.
I går kväll tog jag med Mill till Kinnevallen FÖR FÖRSTA GÅNGEN! Hmm... Hur kan man ha undgått denna idyll i 20 år ;) ...  U-laget spelade mot Hova/Weimer och fick tyvärr stryk med 4-0. Sen var det bara att bege sej till jobbet kl. 20. Kändes jobbigt att passera förbi "Köket" o "Vickan" och se alla soldyrkande, ölnjutande personer och istället krypa in i mejeriet... Jaja, nu ere måndag och match ikväll borta mot Jula, viktigt!! Imorn bär det av mot huvudstaden och syster yster... Men allra först blir det fika med Richard å Hampus :)    Shit! Skulle ses kl. 14.30 och jag ska ner i tvättstugan först! F-n! Sen som vanligt  :P  ....... byebye

RSS 2.0